Începând cu ediţia 2014 a Simfoniilor de Toamnă, concertul în aer liber oferit sucevenilor de către Clubul Rotary Suceava Bucovina face primii paşi pentru a deveni festivalul de muzică simfonică a Sucevei.

În avanpremiera concertului de marţi, 26 august, luni, 25 august, vor avea loc diverse manifestări culturale. Pe Esplanada Casei de Cultură, între orele 18.00-20.00, vor încânta auzul trecătorilor violonişti şi chitarişti. Un cvartet de coarde va performa în Foişorul din Parcul Central, în intervalul orar 19.00-20.00, iar în Piaţa “La Steaguri” atmosfera va fi întreţinută la aceeaşi oră de către un trio de suflători la corn şi clarinet, acompaniaţi de pian.

Astfel, luni seară, între orele 18.00-20.00, în centrul Sucevei va fi o atmosferă boemă în acorduri de muzică clasică, interpretată de tinerii artişti ai Colegiului de Arte Ciprian Porumbescu. Prin aceste evenimente, Clubul Rotary Suceava Bucovina continuă seria de susţinere şi încurajare a tinerelor talente autentice sucevene.

În perioada 2009-2012, violonistul Cristian Ruscior şi pianistul Laur Hreniuc au beneficiat de o bursă anuală de câte 500 euro. Începând cu anul 2013, flautista Dinuţa Costache primeşte o bursă anuală de 1000 de euro, pentru a-şi continua studiile la Viena.

Toţi sucevenii iubitori de muzică clasică sunt aşteptaţi luni seara, la o plimbare prin centrul oraşului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.