Sucevenii din zona centrală a orașului au rămas în frig și fără apă caldă încă de ieri seară, 2 ianuarie a.c., iar potrivit reprezentanților Thermonet, această situație neplăcută se va prelungi întrucât nu a fost încă depistată avaria.

„Sunt zece blocuri în avarie de aseară pentru că nu am reușit să depistăm exact problema. Conducta trece și pe proprietate privată, sunt și niște garaje construite acolo. Lucrăm intens să găsim locul avariei. Sperăm ca astăzi să găsim și să remediem problema pentru că  altfel nu vom putea da drumul la căldură. Mai mult de patru bari nu putem băga pe instalație”, a declarat Mugur Corlățean, reprezentantul Thermonet.

În ceea ce privește temperaturile din apartamente, Corlățean a precizat că nu ar trebui să fie foarte scăzute, întrucât nici afară nu este foarte frig.

Acum, temperaturile exterioare sunt de trei – patru grade celsius. Nu a fost chiar așa o perioadă de rece. Sperăm să remediem cât mai repede, pentru că de mâine încep temperaturile scăzute”, a precizat Corlățean.

Referitor la situația de la punctul termic Mihai Viteazul numărul doi, punct la care sunt arondate zece blocuri, reprezentantul Thermonet a mai precizat următoarele:

„Cred că mai greu este de depistat problema, decât remedierea în sine. Un singur impediment ar fi și anume acela ca avaria să fie pe o proprietate privată iar acceptul pe care am  fi nevoiâi să îl cerem să nu vină imediat”, a mai spus Mugur Corlățean.

Pe de altă parte, întreruperi ale căldurii și apei calde au mai fost înregistrate în cursul zilei de astăzi și în cartierul Burdujeni. Aici, pentru două – trei ore au fost sistate căldura și apa caldă la blocurile arondate punctelor termice Cuza Vodă 4 și Cuza Vodă 5.

„În Burdujeni au fost programate lucrări de montare a două gigacalorimetre. Procedura nu  a durat mai mult de două-trei ore. Acum s-a reluat furnizarea căldurii și apei calde”, a conchis Mugur Corlățean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.