De sâmbătă, sucevenii au putut urmări filme de la Cinematograful Modern din Centru. Bineînțeles că acest prilej nu a fost evitat de nicio personalitate politică suceveană, pentru că mai toți au fost prezenți la inaugurarea oficială.

Așa cum ne-am obișnuit deja, s-a oficiat și o slujbă de sfințire a noului cinematograf pentru ca totul să meargă strună.

La eveniment au fost prezenți mai marii municipiului, pentru că este un motiv de măndrie, nu-i așa? Spre deosebire de alte evenimente importante de pe parcursul week-endului (cum a fost incendiul de la clubul „Colectiv”), inaugurarea cinematografului a ocupat paginile de socializare a multor politicieni suceveni.

Desigur, cinematograful încă nu are o pagină web de unde să putem cumpăra biletele online, așa cum se întâmplă în orașele mari, dar viceprimarul Lucian Harșovschi ne asigură că acest lucru se va schimba. Primarul Ion Lungu a ținut să precizeze încă o dată, că proiectul a fost posibil doar prin colaborarea instituțiilor județene și locale și că nimeni altcineva nu este responsabil pentru ridicarea Centrului Cultural Bucovina. „Este o lucrare a municipiului Suceava, a început în anul 2007, atunci când Guvernul ne-a transferat acest cinematograf gratuit, după vreo 50 de drumuri la București” a declarat primarul municipiului într-un moment de acută mândrie.

Reamintesc că în cadrul acestei instituții va activa și Teatrul „Matei Vișniec”, primul teatru sucevean după o pauză mult prea lungă pentru viață culturală municipală. Este salutară realizarea municipalității din moment ce Suceava duce o lipsă acută de viață culturală reală.

 

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.