Agenția Națională de Administrare Fiscală a anunțat primele rezultate ale controalelor efectuate la persoanele suspectate că ar avea averi nejustificate.

Astfel, 118 persoane fizice din cele 313 selectate în primă fază pentru verificarea fiscală au de justificat sume cuprinse între 1 şi 5 milioane lei, 48 de persoane trebuie să justifice între 5 și 10 milioane lei, 35 persoane fizice au fost depistate cu averi nejustificate cuprinse între 10 și 20 milioane lei, iar 18 contribuabili trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei, potrivit situaţiei rezultate în urma analizelor de risc efectuate de ANAF în luna mai.

Aceste persoane trebuie să aducă justificări pentru diferenţa între alocările de fonduri precum cheltuieli, constituiri de depozite sau investiţii dintr-o perioadă, din care au fost scăzute eventualele surse neimpozabile, şi veniturile declarate în aceeaşi perioadă.

Încă 40 de persoane au fost identificate cu sume de justificat între 500.000 lei şi 1 milion lei, 45 de persoane cu sume între 100.000 lei şi 500.000 lei, iar 9 contribuabili au fost găsiţi cu diferenţe între 50.000 lei şi 100.000 lei.

„Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, datorită faptului că sunt rude sau afini cu persoane încadrate în tranşele superioare de risc, selectarea făcându-se concomitent, potrivit prevederilor legale”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.