Averile persoanelor fizice vor fi luate la puricat de o noua directie in cadrul Fiscului. In cateva luni, in cadrul ANAF va exista o structura interna care se va ocupa de persoanele fizice cu risc fiscal si va investiga diferentele dintre cheltuielile afisate si veniturile declarate ale contribuabililor, potrivit adevarul.ro.

Este vorba de Directia Verificari Fiscale din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care in prezent se ocupa inclusiv de romanii cu averi mari. Aceasta va avea in componenta o noua structura, numita Directia Persoane Fizice cu Risc Fiscal. In cazul persoanelor fizice (particulare), riscul fiscal este estimat in functie de cheltuielile si de veniturile acestora.

“Daca veniturile declarate sunt prea mici fata de cheltuielile afisate, respectiv cand diferenta dintre venituri si cheltuieli este semnificativa, evidenta, persoana respectiva ar putea fi incadrata in categoria persoane cu risc fiscal”, au declarat pentru adevarul.ro surse din Fisc, arata evz.ro.

Intr-o prima faza, persoana depistata va fi convocata la administratia financiara si i se vor arata dovezile/calculele din care reiese ca nu si-a declarat anumite venituri. I se vor cere explicatii privind cauzele acestui comportament si i se va acorda chiar o perioada rezonabila pentru conformare, pentru plata sumelor datorate si neachitate la bugetul de stat. La cerere si numai in anumite conditii, persoana in cauza ar putea obtine si esalonari la plata datoriilor fiscale astfel calculate – procedurile sunt acum in pregatire, inca nu sunt stabilite in detaliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.