Un avion de contrabandă din Ucraina, care transporta țigări în România, a fost capturat de oamenii legii din Moldova. Într-o notă informativă, responsabilii IGPS susțin că au mai reținut încă un complice în acest caz.

La întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț, unde a fost capturat.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, a declarat Daniel Martnos, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, pentru deschide.md.

La fața locului polițiștii de frontieră au depistat și un vehicul cu combustibil pentru aeronavă, dar și un tractor.

Daniel Martnos nu a putut spune ce cantitate de țigări ar fi transportat aeronava în România, însă presupune că ar fi vorba de cel puțin 100 de cutii.

 

Potrivit Poliției de frontieră, trei cetățeni din Ucraina au fost reținuți, iar cercetările continuă.

Într-o notă informativă, responsabilii Poliției de Frontiera din Republica Moldova (IGPF) susțin că au mai reținut încă un complice în acest caz. Acesta a fost depistat într-un hotel din orașul Edineț.

„În cadrul măsurilor de căutare pe cazul depistării aeronavei, într-un hotel din orașul Edineț a fost găsit încă un complice cetățean al Ucrainei. Cercetările continuă în comun cu reprezentanții Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, în acest sens fiind creat un grup comun de investigații”, anunță IGPF.

Ulterior, reprezentanții instituției au mai ținut să precizeze: „Informăm că la ora 01.42 patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești antrenată pe direcția Chetriș – Tabăra a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici la înălțimea de aproximativ 100m care a traversat hotarul țării din Republica Moldova în România. Ulterior, la ora 02:57 patrula poliției de frontieră a Sectorului Valea Rusului a remis informația precum că pe direcția Drujineni – Zaboloteni a fost observat un aparat de zbor de mici dimensiuni, care a traversat hotarul din România în Republica Moldova. Pe faptul dat a fost informat dispeceratul CCSA și reprezentanții autorităților române. Investigațiile continuă. Vom reveni cu detalii.”

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România, relatează Realitatea.md.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.