Marți, 27 iulie, va avea loc proba scrisă a concursului de ocupare a 24 de posturi contractuale în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Potrivit managerului unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, este vorba despre 16 posturi de infirmieri, șase de îngrijitor și două de brancardieri.

Astfel, în urma selecției de dosare, vor susține proba scrisă 84 de candidați, respectiv cinci se vor „lupta” pentru un post de infirmier debutant, 58 pentru 15 locuri de infirmieri, 11 pentru șase posturi de îngrijitori și zece pentru două locuri de brancardieri.

Dr. Alexandru Calancea a precizat că examenul pentru cele 16 posturi de infirmieri va cuprinde trei probe, respectiv cea scrisă (grile și subiecte clasice), cea practică (pe manechin) și cea a interviului, în timp ce cel pentru cele șase posturi de îngrijitori și cele două de brancardieri vor avea două probe, adică cea scrisă (grilă și subiecte clasice ) și cea a interviului (ce se va baza pe descrierea teoretică a unor manevre specifice).

„Spitalul Județean Suceava va continua selecția riguroasă a tuturor cadrelor medicale și auxiliare. De altfel, încurajăm continuarea formării profesionale periodice pe toate categoriile de personal. Doar așa vom oferi servicii medicale la un nivel înalt și în acord cu cerințele actuale. Un cadru medical care își iubește meseria o practică cu dragoste și pasiune și este mereu aproape de cei aflați în suferință. Încercăm mereu să ne perfecționăm, astfel încât întreaga echipă a Spitalului Județean Suceava să fie la superlativ”, a declarat managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

Reamintim că, de curând,  Spitalul Județean Suceava a scos la concurs 18 posturi de asistenți medicali, respectiv două pentru asistenți medicali debutanți, opt pentru asistenți medicali principali și opt posturi de asistenți medicali generaliști. La acest concurs s-au înscris 118 candidați, însă doar 109 s-au prezentat la prima probă, cea scrisă, și doar 25 au reușit să o promoveze. Din cei 25 de candidați rămași după proba scrisă, la închiderea concursului mai putem vorbi doar despre 10 candidați, care au fost admiși după ultima probă, cea de interviu.

Citește și:

S-au cernut prin sita competenței: din 118 candidați au promovat doar 10 asistenți medicali la Spitalul Județean Suceava

E bine să vrei, dar e greu să poți! Peste 90% dintre asisenții medicali care au vrut să ocupe un post în Spitalul Județean au picat „cu brio” la primele probe

Efectul Calancea la Spitalul Județean Suceava: Posturi ocupate „pe bune”, corectitudine maximă și pile pierdute în negura timpului

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.