Probabil că, nu o dată ați auzit de comuna Forăști, cea care, parcă a prins viață de la o vreme. Aici lucrurile au evoluat, iar acest lucru este vizibil pentru toți cei care au ocazia să treacă prin această comună.

Avrămia Brăduț, primarul comunei ForăștiAvrămia Brăduț, primarul de aici, a trăit și perioade mai grele, în care nu era deloc simplu să faci administrație locală, însă, n-a renunțat la planurile sale mărețe.

„Atunci când intri în administrația locală, n-ai cum să renunți așa ușor. Oamenii te-au ales pentru că au crezut în tine, iar tu trebuie să îți dovedești potențialul”, ne-a spus edilul.

Astăzi primar cu experiență, cu patru mandate în spate, Avrămia Brăduț, ne-a declarat că, încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe oameni, deși știe că asta presupune uneori chiar neglijarea problemelor personale.

Școală Manoleasa - ForăștiEste cunoscut faptul că, în comuna Forăști găsim școli dotate la standarde europene, mai moderne decât în unele orașe,  care au costat miliarde de lei, bani pe care Avrămia Brăduț i-a atras pentru a investi în cel mai important domeniu: învățământul. Astfel, doar Școala generală din Uidești a costat 9.2 miliarde de lei, în timp ce Școala Generală Manolea a costat 3 miliarde de lei, la care se mai adaugă 2 miliarde de lei, bani care au fost investiți în grupurile sanitare de la această școală. Din fonduri proprii în această comună s-a mai construit Școala Generală și Grădinița Boura, s-a reabilitat Școala din Roșiori, în Grădinița din Oniceni au fost investiții de 9 miliarde de lei vechi, iar în cea din Manolea, la fel, de 9 miliarde de lei. Totodată, Școala generală din Oniceni a fost renovată și etajată, cu 14 miliarde de lei, iar renovarea școlii din Forăști a costat peste 8 miliarde de lei. Tot pentru tineri, Avrămia Brăduț a acordat 36 de loturi pentru a-și construi o locuință, de fiecare dată când a avut ocazia i-a premiat pe „fiii satului” și a construit și o sală de sport în Oniceni, precum și o bază sportivă în Manolea.

Așadar, acestui edil poți să îi reproșezi orice, mai puțin lipsa de interes pentru viitorul acestei comunități.

Școală executată în Udești- ForăștiA înțeles la fel de bine că, oamenii de aici, precum și copiii lor, nu își doresc să pășească prin mocirlă pentru a ajunge la aceste școli dotate la standarde europene, iar asta l-a făcut să investească și mai mult în infrastructură. Astfel, au fost asfaltate drumurile din Forăști, Oniceni și Antoceni, iar aici vorbim de 36 de miliarde de lei, care au fost investiți pentru aceste drumuri. Totodată, drumul comunal Sf. Mina a fost finalizat în anul 2015, iar drumul comunal 8 Ruși, este în curs de executare. Aceste două drumuri depășesc suma de 60 de miliarde de lei.

Tot la capitolul investiții mai putem aminti și de alimentarea cu apă în comuna Forăști, de canalizare și stație de epurare în Manolea-Boura, de canalizare și stație de epurare în Forăști, Oniceni și Antoceni, de extinderea canalizării în Manolea și Boura, precum și de cele trei cămine culturale din Oniceni, Forăști și Manolea.

Tot în această comună a fost construit un nou sediu al primăriei, iar fostul sediul al primăriei din Manolea s-a transformat într-un cabinet de medicină de familie, într-o farmacie umană și într-un cabinet stomatologic, aici fiind investiți 450 de milioane de lei vechi.

Școală clasele I-IV -ForăștiDacă am mai adăuga aici investițiile la bisericile comunei, precum și investițiile din domeniul social, ar fi lesne de înțeles că, în comuna Forăști, s-au investit, în mandatul lui Avrămia Brăduț, milioane și milioane de euro. Astfel, ajungi să te întrebi care este secretul lui Avrămia Brăduț pentru tot ce a reușit să facă din această comună. Este simplu: muncă, nopți nedormite și o voință de fier, lucruri care l-au făcut pe acest primar să fie un exemplu demn de urmat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.