Pompierii de la Detaşamentul Suceava au intervenit în această noapte, în urma ploilor torenţiale şi a descărcărilor electrice, în municipiul reşedinţă de judeţ.

Zona cea mai afectată a fost cea a cartierului Iţcani, unde militarii au evacuat apa, cu ajutorul motopompelor, din şase gospodării. Au fost afectate garajele, demisolurile locuinţelor şi curţile unor gospodării, de pe străzile Alexandru Ioan Ghica (patru intervenţii) şi Liliacului (două intervenţii).

Şi în cartierul Burdujeni, pe strada Rândunicii, pompierii au evacuat apa care a inundat subsolul unei scări de bloc de locuinţe, iar pe strada Eroilor, au defrişat un arbore ce a căzut pe un autoturism. Maşina a fost avariată în proporţie de 15%.

La ora 2.08, două autospeciale de la Detaşamentul de pompieri Suceava au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie de pe strada Mitocului. Flăcările, provocate de un trăsnet, au distrus depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi şi aproximativ patru tone de plante furajere. Incendiul a fost lichidat la ora 5.10. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Militarii de la Garda de Intervenţie Siret au avut o misiune de localizare şi lichidare a unui incendiu, care a izbucnit la ora 1.00, într-o gospodărie din localitatea Cândeşti, judeţul Botoşani, zonă care intră în arealul de intervenţie a pompierilor din Siret. Tot din cauza trăsnetului, au ars depozitul de furaje, pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi, şi 10 tone de plante furajere. Intervenţia a fost dificilă, din cauza unor butelii (40 de bucăţi) depozitate în apropiere. Din fericire, acestea au fost evacuate la timp şi transportate într-o zonă de siguranţă. Pompierii sireteni şi-au încheiat misiunea de lichidare a incendiului, fără incidente, la ora 6.53.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.