„Bun o fost și rău era…”–  o zicală mai veche din Bucovina.

Este o adevărată isterie creată la nivel național, și mai ales local, care ține de tensiunile dintre medicii civili și cei militari. Câțiva civili, cam tot aceiași sindicaliști, plâng că a coborât milităria din pod și că nici atâta disciplină nu e bună, asta după ce Rîmbu a fost un tiran, iar Filip un om prea slab.

Mă, băieți și fete,  poate că ar fi bine să vă treziți! Poate că n-ar fi deloc rău să fie bine! Dar oare doar conducătorii greșesc, iar voi, asemeni sfinților, sunteți fără de păcat?

Când spun „voi” mă refer la acei câțiva care sunteți veșnic nemulțumiți, că ceilalți, medici de calibru, n-au ieșit să spună că nu mai pot.

De ce n-au ieșit: Stănescu, Crețeanu, Cârlan, Brădățan (Tiberiu) , Nistor, Terteliu și ceilalți?

De ce ies niște medici, care întâmplător sunt și bărbați, să spună cât e de  grea viața în spital la Suceava?

Mă băieți, dar când v-o fost bine n-ați spus la nimeni, iar greul a fost tot pe profesioniști, pe cei câțiva, doar nu pe voi!

În timp ce voi, teoretic bărbați, plângeți pe la toate posturile de televiziune sugând o vitamina C, cu ceaiul în mână, alți colegi de-ai dumneavoastră se târâie epuizați pe holurile spitalului salvând vieți ca și până acum!

Nu stă spitalul în voi, că n-a stat nici până acum: eroii în alb sunt la muncă, nu pe fotoliu în sufragerie, dar măcar nu aruncați cu pietre în ce nu ați construit voi și n-ați fi în stare să construiți în 100 de ani!

N-ați avut echipamente! Spitalul nu a fost pregătit! PERFECT ADEVĂRAT! Ghici ce: nici America nu era pregătită, în cazul în care credeați că sunteți cei mai bătuți de soartă.

Dar v-ați furișat, iar când au venit militarii și au spus că cei negativi vin la muncă, sunt testați la 14 zile, iar în funcție de rezultat își vor continua sau nu activitatea, ați sărit ca arși!

V-ați găsit acum, alții care ați ieșit din autoizolare, de ciudă, să îl filmați pe colonelul medic Daniel Derioiu în timp ce vă spunea că vă gândiți doar la voi și de acum trebuie să gândiți ca o echipă și l-ați pus pe Facebook, ca să demonstrați că, pe lângă plângăcioși mai sunteți și nesimțiți, obraznici. Îi faceți pe medicii militari să creadă că mai bine mai aveau o misiune în Somalia că era mai simplu de cooperat.

Nu vă convine că v-au descris PE UNII DINTRE VOI corect: alintați și nepregătiți, adică, altfel spus, îngâmfați și incompetenți!

Sunteți o mare dezamăgire pentru întreaga țară, voi cei care n-aveți demnitate, moralitate, credință sau suflet! Voi cei care ați preferat să comentați până și de niște profesioniști pe care n-o să-i ajungeți din urmă nici dacă vă porneați când ați venit pe lume!

Au toată aprecierea noastră medicii care au mers la spital și și-au respectat jurământul. Au toată admirația noastră voluntarii cărora avem încrederea deplină că Dumnezeu le va răsplăti gestul, însă pentru cei care văd răul în orice, sunt cei mai deștepți și au doar ei dreptate, nu putem avea decât un sentiment de mare dezamăgire!

Pentru cei pentru care Rîmbu a fost prea tiran, Filip prea calm, iar militarii prea militari, dați-vă demisia! Întoarceți-vă la pictură, la cabinetele particulare unde zâmbiți senini, întoarceți-vă la casele mari din jurul Sucevei pe care vi le-ați cumpărat cu bani făcuți în spitalul tiranilor și răilor de Rîmbu, Flutur, Macovei & Co.

Iar cei care ați spus că nu sunteți în cazarmă: BA DA, SUNTEȚI!!  Că ați zburdat destul! De acum: drepți sau acasă!

La Suceava mor oameni, iar asta este mult mai important decât sensibilitatea unora care, din întâmplare, sunteți și cadre medicale! Respectați-vă pe voi, pe oamenii din jur! Respectați-vă țara și jurământul, dar și județul în care trăiți! Nu ne mai faceți de rușine în toată țara! Mâna pe injecții! Se vor inventa pentru voi și combinezoane cu buzunare mai mari …!

Cine poate, poate, poate,

Cine nu poate, nu poate – o altă zicală veche din Bucovina! 

 

 

 

 

 

8 Responses

 1. Popescu

  Da Dr Stănescu are 64 de ani și da rămâne pana la 70 de ani avand doctorat …nu duce nimic probabil sa nu piardă șefia secției dupa care tine cu dinți…în timp ce sunt si alti medici capabili…poate m-ai capabili …fata Dr Terteliu …legea spune ca trebuie sa fii medic primar sa fii sef de secție….dumneaiei e medic primar pediatrie….medic specialist boli infecțioase…legal nu avea ce cauta ca șef de secție cat timp m-ai ales pe aceasta secție sunt medici primari ,chiar si cu doctorat …dat șefia si aici se predă din neam in neam …mama -fiica .. asa e la noi ….Un pacient se plângea că nu sunt circuite etc …cum se fie doamna Dr care ca si e experienta zero cu toate că domnul Manager în vara a izolat clădirea veche de 100 de ani ,a pus lift ,a modernizat-o …dar nu putea face domnul Manager si circuitele altele lucruri si alti doar sa încaseze salariu ..este o opinie personală

  Răspunde
  • Smooth operator

   Ferească Dumnezeu de așa comentatori! Stimate Popescu, roagă pe cineva sa-ti corecteze comentariul înainte de a-l posta. Greșeli de limbă română în asemenea hal? Nu se-ntelege nimic! Ești medic? Dintre ăia care comentează conducerea militară?

   Răspunde
 2. Levy

  Bai nesimtitilor care filmati si puneti comentarii ironice la adresa armatei pe FB, la carcera si faceti putin cunostinta cu bastoanele si palmele. Domnilor militari, niste dosuri de palma le zboara virusul din nas la cei care mai indraznesc sa comenteze. Nu faceti greseala sa acceptati demisiile, de acum cine nu a plecat pe vrema „tiranului” sa vada ce insemna disciplina! Cine refuza sa trateze la carcera si la palme si bastoane!! Stiind ca vine ce vine ati avut timp sa demisionati dar v-a parut rau de plicul dat la angajare si de plicurile primite de la pacienti!. Oricum daca armata va face acest gest de slabiciune extrema sa va accepte „drepturile” cerute de institutii care ar trebui suspendate din activitate in timp de criza, va va manca DNA pentru ca cei care plecati veti fi vanati pentru fiecare banut luat si nejustificat! Va rog verificati si lucrarile scrise de la concursul de angajare si veti vedea si nivelul de competenta.

  Răspunde
 3. Popescu

  Da…adevarat …stiti totusi ce e trist…tot sfidători sunt domni Dr ..pt ca citesti n articule cum pacienți…sunt tratați în bătaie de joc ..pozitivi cu negativi …vazuti odata pe zi …daca nu se uita ca si tratamentul de multe ori …Oricum ce ma lasat fara cuvinte articolul in care o ambulanță asteapta 8 h sa fie preluat un pacient ….Dacă în situația de urgenta de acum…astepti 8h cu ambulanță…ca simplu cetatean ….Oare cat o zi …două….Si cand le vezi la TV si prin ziare ca ei numai pot…decât devotament dau dovadă…adevărați eroi …dar numai la interviuri atat…probabil ca numai iese surplusul….binificatiile si atunci nu ma-i exista interes …opinie personala

  Răspunde
 4. Popescu

  Stiu persoane care cu bonificatiile ,cadourile primite sau pur si simplu dacă doreai sa fii băgat în seamă si sa faci un tratament ok si investigatii, trebuia sa dai …nici nu se atingeau de cardul de salariu…acum ori cat le-ar m-ai da statul …tot nu acoperă pierderile lor…ca in situatia aceasta de criza…cred ca inca se m-ai primește dar m-ai putin si atunci apar diferențele intr-e pacienți…Dar ce sa vorbit oricum nu stiu sa aprecieze nimic …de exemplu fostul domn Manager cand a fost premiat Spitalul le-a m-ai dat prima inca un salariu …plus alte prime in functie de cat de devotați erau …plus salariile destul de mari si chiar foarte mari ,cititi pe site unde apar afisate salariile si tot nu au fost mulțumiți…Probabil ce le-a deranjat ca sa facut pontajul.electronic si li sa impus sa respecte un program pt care sunt platiti …pt ca ei erau obișnuiți să vină la ora 10 si sa plece la 12 la cabinetele particulare…afișele anti șpagă, n camere de filmat ,afișajul cu zâmbet dacă pacientul a fost tratat ok sau nu …telefonul de sesizări al pacientului si plata parcări…infime.in jur de 1mil ,dar si asta le-a deranjat …Corect ei au doar drepturi….nu si obligați….nu cred ca exista vreun Spital cu medici asa de mândri ,zici ca is Profesori Universitari ,cand daca cauti doar câțiva au doctoratul în tot Spitalul …nu e o acuzație…e doar o opinie personală

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.