Astăzi începe prima sesiune a examenului de bacalaureat la care s-au înscris 5.251 de candidați, dintre care 4.699 de candidați din seria curentă, diferența fiind din seriile anterioare. Prima probă va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Examenului maturității va continua cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, această probă având loc în perioada 15-17 iunie. Evaluarea competențelor digitale se va desfășura între 21 și 24 iunie, pentru ca în perioada 27 iunie-1 iulie să aibă loc evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Prima probă scrisă va fi pe data de 4 iulie, la Limba și literatura română. Pe data de 5 iulie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura maternă, pentru ca pe 6 iulie să aibă loc proba scrisă obligatorie a profilului. Candidații vor susține ultima probă a examenului de bacalaureat pe data de 8 iulie, când se va desfășura proba la alegere a profilului și specializării.

Primele rezultate vor fi afișate pe data de 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestațiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestațiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

La sediul Inspectoratului Școlar Județean Suceava au fost înregistrate două cereri speciale din partea a doi candidați, unul solicitând prelungirea timpului de redactare a probelor scrise.

Un lucru inedit pentru județul Suceava este faptul că un elev a cerut să susțină bacalaureatul acasă. El a înaintat o cerere comisiei județene de bacalaureat prin care a cerut aprobarea susținerii atât a probelor de competențe, cât și a probelor scrise la domiciliul său. Comisia a aprobat cererea, urmând ca doi supraveghetori și câte un membru al comisiei să se prezinte acasă la elev.

Anul acesta școlar au fost 5.750 de absolvenți ai învățământului liceal, dar au decis să susțină examenul de bacalaureat doar 4.699 dintre aceștia, mai mult de 1.000 de elevi neregăsindu-se pe listele candidaților înscriși. Astfel, au absolvit clasa a XII-a 5.292 de elevi, la care s-au adăugat și 82 de absolvenți ai clasei a XIII-a, învățământ seral și 376 de absolvenți ai clasei a XIII-a, învățământ frecvență redusă.

La nivelul județului sunt 20 de centre de examen, iar corectarea tezelor se va face în centre din alte județe.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.