Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că  237000 de elevi nu au avut internet și de 287000 de elevi care nu au avut echipamente IT, astfel nu au putut participa la cursurile online.

Sindicatele din învățământ spre exemplu au propus pentru simulare, pentru a veni în sprijinul elevilor care vor susține examenele naționale, Ministerul Educației să elaboreze seturi de subiecte. În momentul în care ai pus la dispoziție din timp aceste seturi de subiecte și primești semnale din teritoriu că porțiunea respectivă de materie nu a fost predată, fie ai timp pentru acțiune remediale focusate pe ceea ce ai primit semnal că nu a fost predat, și aici ai nevoie de profesor, și ai nevoie de susținerea acestor acțiuni remediale, fie dacă rezultatul pe care îl vom primi în 11 ianuarie în care vom avea amploarea fenomenului, amploarea pierderilor cred eu. În momentul de față să știți că raportările pe care le am sunt de 237000 de elevi care nu au avut internet și de 287000 de elevi care nu au avut echipamente IT. Am cerut un update în aceste raportări și vom vedea care este amploarea fenomenului. Dacă într-adevăr valorile sunt atât de mari înseamnă că va trebui să intervenim și cu alte măsuri în afara celor remediale”, a spus Cîmpeanu.

El spune că nu ar apela la echivalarea examenelor naționale cu mediile: “Nu aș merge până la echivalare. Aș spune de flexibilizare a modului de evaluare în interesul elevilor. Dacă va fi nevoie vom putea avea și o sesiune suplimentară pentru examenele naționale”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.