Pentru prima dată în istoria recentă, examenul de Bacalaureat va începe în luna februrarie. Elevii claselor a XII-a vor avea de înfruntat emoțiile Bacalaureatului încă din februarie, când au loc probele orale.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie. Înscrierile pentru susţinerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 29 ianuarie – 2 februarie.

12 -13 februarie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A)

14 – 15 februarie – proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)

16 – 20 februarie – proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D). Examenele se vor desfășura în zilele de 16, 19 şi 20 februarie.

21 – 22 februarie  – proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)

Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în 25 mai, iar pentru clasa a VIII-a, în 8 iunie.

Examenele scrise pentru prima sesiune a Bacalaureatului 2018 încep în 25 iunie, conform calendarului anunţat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

25 iunie – probă scrisă la Limba si literatura română – (proba Ea)

26 iunie – proba scrisă la Limba si literatura maternă – (proba Eb)

27 iunie – proba obligatorie a profilului (proba Ec)

28 iunie – proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed)

Afişarea primelor rezultate pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat 2018 se va face pe 4 iulie (până la ora 12:00) şi este urmată de depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00).

Între 5 şi 8 iulie vor fi soluţionate contestaţiile, în timp ce afişarea rezultatelor finaleeste prevăzută pentru data de 9 iulie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.