Comercianții din Complexul Comercial Bazar au avut o istorie destul de tumultoasă. În ultimii ani, cel puțin, de la momentul când au început să fie montate halele complexului, problemele parcă s-au ținut lanț.

Ștefan Alexandru Băișanu, candidatul ALDE pentru Primăria Suceava

După ce au fost montate, au rămas fără autorizația de funcționare emisă de ISU, fapt care a dus la marea sincopă de activitate din decembrie anul trecut. Și să nu mai vorbim de condițiile în care toți comercianții lucrează, pe timp de iarnă frigul este de nesuportat. Iar chiria lunară pe care o plătesc nu se pare că ar avea o destinație țintită către mai buna funcționare a bazarului.

Tocmai aceste probleme au fost discutate de unul dintre candidații pentru funcția de primar al municipiului Suceava, Ștefan Alexandru Băișanu.

„Astăzi mi-am petrecut alte câteva ore alături de oamenii din Bazarul Sucevei. Rămâne un mister pentru mine de ce acești oameni nu au toate problemele rezolvate! Din chiriile lor se strânge o sumă importantă de bani, iar ei nu beneficiază de condiții normale de lucru. Acestea vor fi rapid remediate, imediat după ce voi ajunge, cu votul oamenilor, primarul orașului nostru! Vreau pe această cale să le transmit celor care au răspândit la ordinul primarului zvonul mizerabil că «dacă ajunge Băișanu primar, închide Bazarul!» un lucru foarte simplu: să vă fie rușine, stimabililor! Nicio secundă nu am spus așa ceva, deoarece nu gândesc în asemenea mod”, explică Băișanu.

Deputatul potențial primar a făcut, bineînțeles, câteva remarci la adresa actualului edil, totul în spiritul unei campanii electorale normale. Ștefan Băișanu a evidențiat faptul că Lungu nu și-a dat destul interes în a rezolva problemele comercianților, în ciuda faptului că bazarul a rămas unul dintre cei mai importanți angajatori ai urbei.

„Bazarul este unul din cei mai mari angajatori ai Sucevei, trebuie modernizat și dezvoltat! Oameni buni, sunt un om care înțelege că munciți mult pentru pâine puțină! Domnule Lungu, nu mai mințiți oamenii! Rolul dumneavoastră era ca în 12 ani să faceți ceva pentru Suceava și pentru micii noștri întreprinzători!”
Este adevărat că oamenii care lucrează în Centrul Comercial Bazar au avut, de-a lungul timpului multe probleme de întâmpinat. De la inundațiile sezoniere, care, pentru moment nu mai reprezintă o amenințare, până la lipsa încălzirii în hale, comercianții care au rămas merită cel puțin o diploma de anduranță.

Așa cum era și normal, deputatul de Suceava are și un plan de acțiune, gata de pus în aplicare din 6 iunie, asta dacă va fi ales primar.

„Abordarea corectă a dezvoltării unui oraș trebuie să fie caracterizată de echilibrul dintre proiectele mari, de anvergură, care vor genera profilul si identitatea orașului și detaliile confortului urban de care fiecare cetățean are nevoie (curățenie, iluminat, parcuri, locuri de joacă pentru copii, străzi și trotuare).
În democrațiile consolidate, proiectele urbane de dezvoltare sunt asumate de 2-3 generații, sunt proiecte care s-au derulat pe parcursul a zeci de ani, iar beneficiile pe termen mediu și lung sunt evidențiate clar în cărțile de vizită ale orașelor model din Europa. Oamenii sunt subiectul principal al oricărui proiect de dezvoltare urbană!”, mai explică Ștefan Băișanu în concluzia sa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.