ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid, au declarat surse politice.

„Biroul Politic Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE, Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE.

Pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava.

Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Ștefan Băișanu sunt cei trei parlamentari ALDE care l-au trădat pe Călin Popescu Tăriceanu și au ales să rămână la guvernare alături de Viorica Dăncilă.

„Am decis să nominalizez reprezentanți ai ALDE pentru portofoliile rămase vacante în urma demisiilor din luna august. Am toată aprecierea pentru acei membri ai ALDE care au înțeles că România are nevoie de stabilitate și că importante sunt România și românii. Este important să continuăm guvernarea pentru a oferi stabilitate, să ne consolidăm imaginea României în plan extern”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o declarație de presă făcută miercuri la Palatul Victoria.

Premierul a explicat mișcarea prin nevoia de stabilitate și respectarea promisiunilor față de electorat. Miza strategică este însă evitarea unui vot de încredere în Parlament, cerut de Constituție atunci când structura politică a guvernului se schimbă.

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat imediat că toți cei trei vor fi excluși din partid și a  acuzat-o pe Viorica Dăncilă că se folosește de un tertip pentru a evita votul din Parlament. Lista nominalizaților a fost trimisă la Cotroceni, împreună cu alte trei nume pentru portofoliile conduse acum de interimari, însă președintele Klaus Iohannis a anunțat joi că respinge orice remaniere și că premierul Dăncilă trebuie să meargă în parlament.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.