Deputatul USL de Suceava, Alexandru Băişanu, a anunţat că îşi va dona salariul de deputat către o fundaţie umanitară, urmând ca acesta să fie folosit pentru achiziţionarea de alimente pentru persoanele care trăiesc la limita existenţei.

Băişanu a anunţat astăzi că îşi va dona salariul de deputat, care este în valoare de aproximativ 4000 de lei, unei fundaţii umanitare Pro Humanitas, iar fundaţia va avea grijă ca din aceşti bani să se asigure alimente pentru cei care trăiesc la limita existenţei. Deputatul a făcut anunţul astăzi, 14 februarie, legându-se de sărbătoarea îndrăgostiţilor şi precizând că dragostea faţă de aproape este mai presus de orice. “Am decis să fac acest lucru pentru că nu mi-am dorit niciodată să ajung în Parlamentul României pentru a beneficia de acest salariu, ci pentru încerca să îmi aduc aportul la o stare de bine. Fac un prim pas prin a-mi dona salariul de deputat, pentru toţi cei patru ani de mandat, la o fundaţie umanitară, iar din aceşti bani să se cumpere alimente pentru cei care o duc greu. Încerc prin această acţiune să pun umărul la schimbarea în bine a lucrurilor şi să îi îndemn şi pe alţi parlamentari, sau chiar societăţi comerciale, să facă astfel de donaţii”, a declarat Băişanu.

Cei care au o situaţie materială precară se pot înscrie pe o listă la biroul parlamentarului, situat în incinta palatului administrativ, primul birou pe partea dreaptă de la intrarea principală, unde vor fi preluaţi de persoane din secretariatul biroului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.