Băișanu a spus că a purtat discuții la București, la mai multe ministere, privind acordarea unui sprijin financiar sau logistic pentru construirea unui parc industrial la Suceava.
Proiectul din Lunca Sucevei, susținut puternic de Băișanu și Donțu în campania pentru parlamentare, ar avea nevoie de o finanțare de 1 miliard de lei vechi, pentru studiul de fezabilitate și pentru realizarea investiției. Băișanu a declarat că a cerut sprijin miniștrilor Economiei, Dezvoltării şi Mediului, pentru constituirea parcului industrial din zona Termica.
În campania electorală, toți candidații au susținut înființarea parcului industrial din Lunca Sucevei. Dacă până la finele mandatului vom avea parcul industrial, rămâne de văzut.
La Iași, în ianuarie, prin decizie de Consiliu Județean, s-a hotărât construirea unui parc de aproape 140 ha de teren în intravilanul comunei Miroslava.
În România există cel puțin două modele de parcuri industriale care au succes. Unul este în apropierea Ploieștiului, iar celălalt este în Șelimbăr, Sibiu.
Ploiești Industrial Parc este unul dintre cele mai mari parcuri industriale din România. Societatea este organizată ca și societate pe acțiuni și are ca unic acționar Consiliul Județean Prahova.
Parcul Industrial din Ploiești a oferit investitorilor români și străini loturi de teren cu toate utilitățile necesare: apă, canalizare menajeră și pluvială, electricitate, gaz, drumuri de acces pentru construcția de spaţii de producție, spații de depozitare și alte facilități. Parcul din Ploiești are o suprafață de 162,6 hectare, iar conform administratorilor, îmbină cu succes suprafețele de tip brownfield cu cele de tip greenfield.
La aproximativ șase kilometri de municipiul Sibiu, pe o suprafață de 95,4 ha, situată pe teritoriul administrativ al comunei Șelimbăr, a fost construit în 2002 un parc industrial.
Lasa un raspuns