Deputatul Ștefan Alexandru Băişanu a fost ales de liberali ca preşedinte, cu responsabilitatea de a-i conduce încă patru ani.

Acesta a obținut o victorie decisivă în faţa contracandidatului său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc. În urma numărării voturilor pentru funcția de președinte, rezultatele finale au arătat că Alexandru Băişanu a obținut 583 de voturi, în timp ce Marius Ursaciuc a fost votat de 285 de liberali. 27 de buletine de vot au fost anulate, iar 5 liberali au votat cu Adrian Popoiu, primarul din Siret, deși acesta s-a retras din cursă.

La final, Băișanu a declarat că PNL, în acest moment, este un partid unit și indiferent de lupta dusă în interiorul partidului, liberalii ar trebui să rămână uniți.

„Sunt multe lucruri nerezolvate, multe lucruri care trebuiesc șlefuite și care nu trebuie să se repete vreodată. Sper să pot face față încă patru ani ca președinte al PNL, cu rezultatele pe care ni le dorim cu toții. Astăzi am trecut un examen. Și eu, și tu Marius, aveam nevoie de acest examen pentru a ști cine suntem și de ce suntem. Acum trebuie să ne unim forțele și în acest fel vom reuși să ne manifestăm ca un mănunchi, pentru ca acest mănunchi să poată mătura cu toți cei care și-au bătut joc de PNL (…) Astăzi s-a hotărât ca patru ani Alexandru Băișanu să fie președinte. Mulțumesc celor care m-au votat și celor care au avut o altă opinie. De astăzi înainte, în Partidul Liberal deciziile se vor lua în Biroul Județean. Îi rog pe cei care vor fi în Biroul Județean să respecte majoritatea”, a declarat Băișanu.

Primarul de Gura Humorului, Marius Ursaciuc, și-a recunoscut înfrângerea și l-a felicitat pe Băișanu pentru victorie. Ursaciuc i-a făcut cadou lui Băişanu pliantul cu care și-a făcut campanie.

„Și eu îmi doresc progresul și vă ofer un pliant pe care am scris câteva cuvinte care dacă au importanță sau nu veți vedea. Performanța se obține respectându-ne. Problema noastră, a liberalilor, este că trebuie să demonstrăm prin fapte ceea ce promitem prin cuvinte. Vreau să le mulțumesc tuturor că mi-au permis să îi cunosc și vreau să vă anunț că sunt mulți oameni valoroși în PNL. Am candidat numai la funcția de președinte deoarece am considerat că în Biroul Județean trebuie să ajungă și alții. Nu sunt nici trist, nici frustrat, poate un pic fericit pentru că s-au prezentat la vot mulți, pentru că au stat ore întregi acolo (…) Le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în ceea ce am propus eu în această campanie: normalitate și respect”, a afirmat Ursaciuc.

Ursaciuc a precizat că l-a votat pe Adrian Popoiu și își dorește ca PNL Suceava să obțină scoruri ca și PNL Botoșani. Băișanu a declarat că filiala PNL Suceava este independentă după alegerile din 5 octombrie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.