Premierul Victor Ponta si intregul Guvern PSD sunt acuzati de presedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, ca nu sunt interesati de loc de problemele comunitatilor locale. Mai mult, atat timp cat va guverna PSD nu exista nici o speranta ca se va iesi din logica subordonarii administratiei locale liderului de partid si de executiv.

„Doar cine nu-si mai aduce aminte de acel primus inter pares Nicolae Mischie nu poate intelege si nu poate anticipa modul in care PSD si Guvernul acestuia se raporteaza la nevoile comunitatilor locale si la modul de a face administratie publica promovat de Victor Ponta si de noua generatie de baroni locali. Ioan Balan a subliniat faptul ca si actualul premier al Romaniei Victor Ponta are un comportament „quasi-despotic” demn de secolul al XVII-lea atunci cand acesta afirma „Sa-mi platiti taxele!” „Mie! Victor Ponta! Statul sunt eu!”.
Ioan Balan a aratat ca printr-o astfel de atitudine, Victor Ponta cere de la contribuabilii romani sa-i plateasca lui taxele „caci el, , stie cel mai bine ce este bine si ce este rau pentru popor. Lui sa-i plateasca romanii taxele, caci in mod discretionar va distribui el resursele bugetare ale statului. Cum? Dupa culoarea rosie a carnetului de partid al edililor locali”.
„Nu trece zi in care propaganda bine platita a Guvernului Ponta sa nu livreze minciuni privind ratele uriase de absorbtie a fondurilor europene sau miliardele alocate investitiilor de la buget, uitand sa spuna ca unele administratii locale sunt aproape blocate astazi din pricina acestor proiecte. Degeaba se chinuie autoritatile locale, degeaba striga si cer cu disperare de la Guvern ajutor in modernizarea localitatilor, caci Victor Ponta nu vede, nu aude si nu reactioneaza decat daca are vreun castig electoral direct sau daca ledul vreunei camere de luat vederi il anunta ca este intr-o transmisiune in direct”, a declarat Ioan Balan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.