La împlinirea a 101 ani de la Unirea Bucovinei cu România, în cadrul ședinței solemne care a avut loc la Palatul Administrativ, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a transmis celor prezenți un mesaj de „La mulți ani!”, din partea parlamentarilor. De asemenea,  Ioan Balan a subliniat că Regiunea istorică Bucovina este foarte importantă și trebuie cinstită și promovată la nivel înalt. De altfel, deputatul sucevean a precizat că toate aceste lucruri i se datorează președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, care a creat o serie de evenimente care au Bucovina în centru.

Balan a subliniat că în cadrul vizitelor pe care le-a avut în capitalele țărilor europene, a fost plăcut surprinsă să vadă că pe unele panouri sunt mesaje despre Bucovina.

„Important este ce am făcut noi, ce facem noi și ce vom face noi. Astăzi sunt aici în postura în care pot să evoc o echipă care a făcut ceva pentru Bucovina, face ceva pentru Bucovina și care va continua să facă ceva pentru Bucovina. Acest lucru este vizibil prin multitudinea de evenimente culturale care se desfășoară și care au în centru Bucovina. Acesta este un lucru care mă bucură și mă bucură la fel de mult ca pe cel care a repus Bucovina în normele ei și Acela este președintele Gheorghe Flutur. El a înțeles însemnătatea acestui moment care ne definește ca identitate. Cum spuneam și altă dată, acest eveniment nu mai este în hotare istorice, Bucovina este deja o stare de spirit și o simțim de la intrarea în județul Suceava, unde ne întâmpină mesajul „Hai în Bucovina!”. O simțim și la Siret și la Drăgușeni și la Vatra Dornei. Acest lucru i se datorează lui Gheorghe Flutur care a făcut posibil ca Bucovina să fie în centrul evenimentelor. Când am mers în capitalele europene m-am bucurat, cum probabil v-ați bucurat și dumneavoastră, să vedem pe panouri mesaje despre Bucovina. Lucrul acesta ne bucură pe fiecare La mulți ani, Bucovina!”, a spus deputatul PNL de Suceava Ioan Balan.

One Response

  1. Aprodul_Purice

    Cine iese in față ca păduchele pe frunte:un papagal quasianalfabet din Hilișeu-Horea…Și dă-i iar cu coroane și slujbe de mort de „ziua Bucovinei…”

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.