Deputatul PDL Ioan Bălan a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că închiderea Aeroportului Ștefan cel Mare din Salcea este o decizie politică.

Președintele Organizației Municipale a PDL, Ioan Bălan, crede că interesele închiderii aeroportului Suceava vin din zona Guvernului. El a precizat că degeaba se implică administrația județeană, dacă Executivul are alte intenții. Trebuie subliniat faptul că din noiembrie 2012, compania TAROM are management privat.

„În decursul timpului, m-am implicat alături de Gheorghe Flutur și ministrul Anca Boagiu în modernizarea acestui aeroport. Aeroportul din Suceava este ca o mireasă căreia îi pregătim zestrea, dar nu-i găsim de însurat. Văd că cei de la Consiliul Județean încearcă soluții la București. Soluția ar trebui să vină din zona Guvernului, nu a Consiliului Județean. Degeaba vorbim de Suceava ca atracție turistică, dacă faci 8 ore de la București la Suceava. Văd că autoritățile caută soluții în această problemă, dar Guvernul ar trebui să se implice. Ne mai trezim că vin niște bani să mai punem un bibelou în curtea aeroportului, fără a avea vreun folos. Cred că Guvernul trebuie să se implice mai serios. Nu cred că această cursă este ineficientă. Vorbim doar de decizie de la București. Nu știu cum se face, dar atunci când e PSD-ul la guvernare, noi, cei de la Suceava, avem de suferit. În perioada PSD-ului, drumul expres Roman – Suceava nu a mai fost făcut, ci a cotit-o spre Iași”, a declarat deputatul PDL.


„Guvernul trebuie să facă exact ce am făcut noi în situații similare când s-a mai pus problema sa se anuleze curse la Suceava. Dacă nu e o motivație economica, e clar ca e una politica. Am verificat ai din punct de vedere economic se susține cursa. E clar ca dacă dorești să îți faci o rezervare în următoarele două săptămâni nu găsești nici  un loc. Atunci, e clar politica”, a mai spus Bălan.

La ultima vizită a premierului Victor Ponta în zonă, acesta a asigurat că Aeroportul din Salcea nu va fi închis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.