Felicitări arhitecților, proiectanților, universitarilor, consilierilor, presei și tututor celor prezenți la această dezbatere. Cred că astfel de consultări publice trebuie să devină o normalitate. Populația trebuie să fie partener la fiecare proiect pe care municipalitatea îl desfășoară.

Liderul organizației municipale a PNL, deputatul Ioan Balan, și-a exprimat indignarea cu privire la una dintre propunerele făcute vineri, 30 noiembrie, la prezentarea proiectului privind Planul Urbanistic General al Sucevei.

Cei care au realizat proiectul Planului Urbanistic General al Sucevei au propus construirea unui drum auto în Parcul Şipote pe lungimea pârâului Cacaina. Potrivit inițiatorilor drumul va fi unul cu restricţii care să poată fi utilizat în anumite zile ale săptămânii şi care să mai descongestioneze traficul din municipiul reşedinţă de judeţ.

Această propunere a fost făcută publică la dezbaterile care au avut loc vineri la sediul Primăriei pe marginea reactualizării Planului Urbanistic General dezbateri la care a fost prezent şi deputatul liberal Ioan Bălan. Candidatul PNL la primăria municipiului Suceava a arătat că zona Parcului Şipote ar trebui să rămână o zonă verde de promenadă pentru locuitorii municipiului Suceava dar şi pentru turişti.

„Este o presiune extraordinar de mare pe zona aceasta de dezvoltare imobiliară. Or tocmai asta nu vrem să se întâmple acolo. Faptul că noi deschidem acolo o cale de acces distrugem tot ce înseamnă zona verde singura din Suceava. Dacă vrem beton avem în faţa Casei de Cultură. Cine vrea să se plimbe cu rolele poate să o facă în Centru. În parcul Şipote vrem o zonă verde în care oamenii să iasă să se plimbe în  siguranţă”, a precizat Balan.

El a criticat şi modul în care reprezentanţii firmei care au realizat proiectul PUG-ului au prezentat propunerile privind fluidizarea traficului în municipiul Suceava propunând o nouă rundă de discuţii în care aceştia să vină cu temele făcute.

„ Cred că intră în responsabilitatea mea, în calitate de candidat la primăria municipiului Suceava din partea PNL, să particip la astfel de dezbateri publice a proiectelor de maximă importanță pentru dezvoltarea viitoare a orașului nostru. Consider că această dezbatere e adresată fiecărui cetăţean al municipiului Suceava care trebuie să înţeleagă foarte clar care sunt variantele de trafic care ni se propun.  Bulevardul principal e sufocat de trafic. De aceea trebuie să găsim urgent variante alternative”, a spus Balan.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.