Preşedintele PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că primarul Ion Lungu, ales din partea PDL şi care clamează că se ocupă doar de administraţie şi nu de politică, este „preş la uşa PSD” şi încearcă să constituie o nouă majoritate în CL Suceava în jurul PSD.

Bălan a declarat că cel mai activ politic în municipiul Suceava este în aceste zile primarul Ion Lungu care face presiuni foarte mari asupra consilierilor locali PDL ca aceştia să treacă la PSD, după ce se vor declara, în prealabil, independenţi.

„Cred că primarul Ion Lungu are obligaţia să spună cetăţenilor motivul pentru care i-a revenit apetitul pentru politică şi PSD în condiţiile în care îşi declarase independenţa de politică şi că doreşte să facă doar administraţie”, a spus liderul PDL Suceava.

El a subliniat că un primar nu poate face administraţie fără sprijin politic şi că Ion Lungu a fost susţinut de consilierii locali PDL din 2012 până în prezent.

„M-am săturat de politica făcută de politicieni mărunţi şi care încearcă să ne ia mereu de proşti. Ce administraţie să facă un primar fără sprijin politic? Ion Lungu a avut sprijinul politic al PDL în Consiliul local până acum, iar de acum vrea o majoritate creată alături de PSD şi nu una firească, în jurul primarului ales din partea PDL”, a spus Bălan.

El a mai declarat că sucevenii trebuie să ştie că primarul Ion Lungu este acum alături de PSD şi face toate demersurile pentru a crea o majoritate cu social-democraţii.

„Primarul Ion Lungu avea o majoritate creată natural, în jurul dreptei şi a camarazilor alături de care a câştigat alegerile din 2012. Din interese personale a preferat să renunţe la votul masiv de dreapta dat de suceveni şi s-a făcut preş la uşa PSD”, a conchis Ioan Bălan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.