Actualul deputat pe Colegiul Uninominal numărul 2 Suceava, Ioan Bălan, în același timp și candidat ARD pentru un nou mandat în același colegiu are câteva proiecte pentru tinerii care doresc să își dezvolte afacerile în localitațile de baștină. Ideea deputatului vine atât în sprijinul tinerilor care doresc să rămână în țară, cât și în sprijinul economiei, care ar fi relansată cu ajutorul acestor tineri.

Colegiul Uninominal numărul 2 la Camera Deputaților cuprinde cartierul Burdujeni din municipiul  Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei şi  Pătrăuţi. Actualul deputat Ioan Bălan vrea ca tinerii să fie ajutaţi să dezvolte afaceri de familie pentru a  rămâne să asigure viitorul localităţilor lor. ”Primarii vor gândi  facilităţi pentru tineri cum ar fi asigurarea terenului necesar unei investiţii  sau scutirea la plata impozitelor pentru o perioadă de timp. Ei au înţeles că nu  au altă soluţie pentru a-i putea ţine pe tineri în localităţile lor care riscă să se depopuleze ştiut fiind faptul că mulţi pleacă să câştige un ban în oraşele  mari sau peste graniţă”, a declarat Bălan.

El a mai spus că a purtat discuții cu primarii tuturor comunelor și orașelor din colegiul său și au ajuns la concluzia că prioritatea zero este rezolvarea în perioada imediat următoare a problemei de siguranţă a zilei de mâine. “Am pornit de la asigurarea infrastructurii pentru fiecare localitate în parte,  însemnând electricitate, apă, canalizare, drumuri. Asta vine în completarea proiectului zonei metropolitane a Sucevei, zonă din care fac parte toate localităţile colegiului 2”, a conchis Bălan.

Deputatul democrat liberal a amintit că în mandatul care tocmai se încheie a acordat sprijin pentru implementarea programelor de  creare de infrastructură pentru şcoli, grădiniţe, cămine culturale, dispensare medicale în toate localităţile din colegiul său electoral, pentru proiectul rutei ocolitoare a Sucevei realizat în proporţie de 90%, pentru implementarea programelor de apă şi canal în majoritatea localităţilor din Colegiul 2 și pentru autorizarea aeroportului Salcea în regim de aeroport internaţional.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.