Un regal de folclor, tradiții și obiceiuri cu bucate tradiționale și chef românesc va avea loc în centrul Bucureștiului, sâmbătă 25 noiembrie, începând cu ora 16:00. Pentru crearea unei atmosfere deosebite Primăria Sectorului 1 îi încurajează pe participanți să vină îmbrăcați în costum național sau să aducă cu ei un tricolor.

Nicolae Furdui Iancu, Mioara Velicu, Alexandru Brădățan, Angelica Flutur, Felicia Oblesniuc, Silvana Rîciu, Casian Balabasciuc, Ansamblul Huțulca, Cetina din Vamă și Plaiurile Pojorâtei vor oferi un spectacol de muzică și dansuri populare, pentru a readuce în memoria colectivă importanța istorică a unirii fostului Ducat al Bucovinei cu Regatul României.

„Haideți să sărbătorim românește cu ocazia celebrării a 99 de ani de la unirea Bucovinei cu România! Zâmbete și bucurie, hore, joc și voie bună vor decora Piața Amzei din Municipiul București pentru a rememora un moment important pentru istoria și cultura neamului românesc.
Vom transforma totul într-un cadru de basm și de aceea vă încurajăm să veniți îmbrăcați în port național și să vă bucurați de fiecare moment pe toată durata spectacolului”, au transmis organizatorii.

Balul Bucovinei, în centrul Bucureștiului

Balul Bucovinei, în centrul Bucureștiului

Pe data 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului național unitar român, alături de unirea anterioară a Basarabiei – la 27 Martie – şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.