Balul Gospodarilor are o tradiție de zeci de ani la Fundu Moldovei, iar de la an la an acest eveniment își dovedește anvergura, fiecare ediție depășind așteptările participanților.

Evenimentul la care participă câteva sute de invitaţi, îmbrăcaţi obligatoriu în straie populare, din comuna Fundu Moldovei, dar și din localitățile învecinate, se desfăşoară anual cu scopul de a păstra și transmite generațiilor mai tinere, după datina străbună, cântecul şi jocurile populare tradiţionale, graiul strămoşesc, tradiţiile şi cultura din Bucovina.

Ediția 2019 se anunță la fel de reușită și asta pentru că a doua zi de Paști, la Fundu Moldovei vor fi prezenți artiști consacrați din mai multe zone ale țării, precum Ana Ilca Mureșan, Paul Ananie, Ana Tonegaru, dar și Andreea Haisan, îndrăgita artistă a generației tinere, care va cânta din nou acasă.

„Aș putea cuprinde toată emoția care mă încearcă de fiecare dată când mă întorc la Fundu Moldovei într-un singur cuvânt: Bunica. Am primit cu bucurie invitația organizatorilor și a domnului primar și vreau să le transmit tuturor consătenilor mei că abia aștept să ne bucurăm împreună de această sărbătoare și de acest eveniment deosebit”, a declarat Andreea Haisan.

Fără a face o discriminare între balurile mai vechi şi cele mai noi, cel de la Fundu Moldovei are tradiţia cea mai îndelungată, este balul care păstrează cel mai bine linia tradiţională. La acest bal se întâlnesc jocuri populare şi costume din cele mai multe vetre folclorice din judeţul Suceava.

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.