Firmele mici si microintreprinderile, fermierii si primariile pot obtine fonduri europene pentru dezvoltarea afacerilor din mediul rural si imbunatatirea retelelor de irigatii, prin 3 noi linii de finantare, care totalizeaza 319.379.642 euro, din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, a anunta Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Potentialii beneficiari de bani europeni pot depune proiectele pentru a primi finantare europeana pana pe 30 octombrie 2015, ora 16.00, potrivit anuntului de luni al AFIR. De precizat ca AFIR a facut anuntul inca de luni, 13 iulie 2015, iar Ministerul Agriculturii (in subordinea caruia functioneaza agentia) a anuntat pentru marti, 14 iulie, o conferinta de lansare a celor 3 noi submasuri ale PNDR 2014-2020.

Proiectele se vor depune la Oficiile Judetene ale AFIR de luni pana vineri, in intervalul orar 09.00 – 14.00. In ultima zi a sesiunii, 30 octombrie 2015, proiectele se pot depune pana la ora 16.00. Adresele oficiilor si alte detalii pot fi accesate in anuntul AFIR, atasat alaturi.

Proiectele pot fi depuse si online, pe site-ul AFIR, insa beneficiarii trebuie sa-si deschida cont online pe site-ul agentiei.

In acest sens, un tutorial de inregistrare si depunere on-line a proiectelor a fost publicat pe site-ul AFIR si pe StartupCafe.

Inainte de a depune in format electronic pe portalul AFIR sau la oficiile judetene ale Agentiei, orice fel de documente sau anexe la proiectul beneficiarului, beneficiarii sunt rugati daca acestea sunt completate utilizand cele mai recente versiuni electronice disponibile pe site-ul AFIR.

Acest lucru este foarte important in vederea evitarii disfunctionalitatilor aparute ca urmare a depunerii unor versiuni mai vechi sau eventual neactualizate, ale documentelor mentionate, care, dupa depunere, genereaza erori in sistemul electronic automat.

Acest fapt duce la blocarea evaluarii proiectului depus in diverse etape, avertizeaza AFIR.

Prin Anuntul privind Cererea de Proiecte de luni sunt lansate sesiunile de primire a proiectelor, sunt stabilite perioadele in care se pot depune proiectele prin FEADR si sunt anuntate fondurile alocate pentru sesiunile respective.

Proiectele trebuie intocmite conform specificatiilor Ghidurilor Solicitantului aferente fiecarei submasuri de finantare in parte, care sunt publicate pe site-ul AFIR si pot fi consultate si la Centrele Regionale  sau Oficiile Judetene ale AFIR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.