Se pot accesa fonduri prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale

Intreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) au la dispoziție Programul Româno – Elvețian în vederea achiziționării de active corporale (inclusiv construirea / extinderea / modernizarea / finalizarea de construcții nerezidențiale) și necorporale (brevete, licențe etc.). Măsură economică face parte din cadrul Programului de Cooperare Elvețiano-Român pentru reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse – PREIMM.

Scopul PREIMM este acela de a răspunde unui deficit de credite existent pe piața financiară din România, prin acordarea unor instrumente financiare precum creditele de investiții, în scopul sprijinirii dezvoltării și creșterii competitivității IMM-urilor din România.

Programul constă în acordarea pentru IMM-uri a unor linii de credit de maximum 100.000 franci elvețieni / IMM, echivalent în lei (366.160 lei / beneficiar), cu o dobândă de 1% + ROBOR la 6 luni, fiind finanțate intreprinderile mici și mijlocii din 4 domenii prioritare: producție, servicii medicale, turism și comercializarea echipamentelor de economisire a energiei și a celor care utilizează resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea activității. Creditul este acordat de către CEC Bank, după evaluarea dosarului de credit al aplicantului, în condițiile respectării normelor interne de creditare.

 

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.