În fiecare săptămână, în urma investigaţiilor şi activităţilor de cercetare penală desfăşurate poliţiştii identifică persoane bănuite de furturi din autoturisme. În marea majoritate este cazul unor minori sau tineri care profită de superficialitatea victimelor în asigurarea vehiculelor. O primă regulă şi una de bază este să închizi autoturismul atunci când îl părăseşti, chiar şi pentru o scurtă perioadă de timp!

La 29.10.2016, ora 11.25, Secţia de Poliţie Burdujeni a fost sesizată de un bărbat de 78 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, la 28.10.2016, în jurul orei 16.00, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturismul parcat pe strada Jean Bart din localitate.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, la 28.10.2016, în jurul orei 16.00, a parcat autoturismul pe strada Jean Bart din localitate, fără să încuie ușile autoturismului şi cu bunurile la vedere, după care a mers la o cunoştinţă, unde a stat circa 2-3 minute, persoane necunoscute i-au sustras de pe banchetă o borsetă cu bani și documente, valoarea prejudiciului fiind de circa 200 lei.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

 Tot la data de 29.10.2016, ora 13.50, Poliția orașului Vicovu de Sus a fost sesizată de o femeie de 48 de ani, din municipiul Suceava, despre faptul că, persoane necunoscute i-au sustras bunuri din autoturism.

 Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, profitând de neglijența victimei, care, la 29.10.2016, a parcat autoutilitara în Piața din orașul Vicovu de Sus, fără să încuie ușile şi cu bunurile la vedere în interior și a comercializat diverse obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand, persoane necunoscute i-au sustras o poșetă cu documente și bani.

 În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, cercetările fiind continuate de polițiști pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului.

Polițiștii reamintesc încă o dată câteva reguli minime care vă pot păstra vehiculul în siguranţă:

–         nu parcati autoturismul in zone neiluminate, la adapostul intunericului, hotii pot actiona nestingheriti;

–         nu lasati in interiorul autoturismului acte sau alte valori;

–         in timpul zilei, asigurati-va autoturismul prin blocarea tuturor portierelor;

–         cand parasiti autoturismul, chiar pentru un minut, nu va zgarciti cu timpul dumneavoastra si asigurati portierele; indicat ar fi si cuplarea sistemului de alarma;

–         nu lasati in autoturism bunuri de valoare, genti sau lucruri ce ar putea trezi interesul hotilor; acestia actioneaza atat in parcarile aglomerate incercand portierele masinilor stationate;

–         daca la bordul autoturismului aveti montata aparatura electronica de valoare , este indicat sa fie luată in casa pe timpul noptii;

–         nu lasati niciodata in autoturism actele masinii;

–         nu lasati in masina bani, carti de credit, ordine de plata sau alte obiecte; obiceiul de a incuia in torpedo banii, atrage de obicei atentia;

–        nu lăsaţi cheile in contact, asiguraţi autoturismul chiar daca lipsiţi doar pentru câteva minute.

 –        dotaţi-vă autoturismul cu un sistem de alarma.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.