Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului și fost președinte până sâmbătă la TSD, le-a transmis celor care vor conduce Organizaţia Tinerilor Social-Democraţi că tinerii sunt cei care au produs cele mai multe surprize electorale în ultima perioadă.

În discursul său, Bănicioiu a vorbit despre victoria obținută de Cătălin Nechifor în fața lui Gheorghe Flutur, la alegerile pentru președinția Consiliului Județean.

“Vă mulțumesc tuturor pentru încrederea și susținerea dumneavoastră, pe care mi-ați acordat-o în toți acești ani! De când am preluat conducerea TSD, am avut ocazia să mă bucur de o echipă dinamică și unită, formată din tineri ambițioși, pregătiți pentru politica europeană. Am reușit să avem aici președinți de Consilii Județene, surpriza anului 2012 a venit de la tineri, Cătălin Ioan Nechifor – Președintele Consiliului Județean Suceava, Radu Moldovan – Președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud, Adrian Gâdea – Președintele Consiliului Județean Teleorman și mulți, mulți alții. Cele mai bune rezultate le-au avut tinerii și la parlamentare.” – a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu.

În discursul său, președintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a mulțumit Tineretului Social Democrat pentru inițiativă și implicare, după care a lansat îndemnul de a avea în vedere trei obiective semnificative.

“Anul 2012 a fost anul victoriei și vreau să vă mulțumesc dumneavoastră, vreau să fiți pregătiți pentru că la anul avem alegeri europarlamentare, avem alegeri prezidențiale. Vreau să vă rog să fiți la fel de prezenți și să aveți în vedere trei obiective: să fiți sprijin în campanii, să promovați oameni tineri pentru că puterea actuală a Partidului Social Democrat se bazează pe această generație, pe care am reușit să o promovăm pe funcții fie locale, fie parlamentare, fie guvernamentale, vorbesc aici de o generație în ansamblul ei. Un al treilea obiectiv este promovarea ideilor, care sunt destul de îndrăznețe în acest moment, trebuie să vă gândiți mai mult la relațiile internaționale, la comunicarea cu celelalte organizații de tineret ale altor formațiuni politice, trebuie să veniți cu idei care sunt considerate uneori prea avangardiste, pe care partidul nu este pregătit să le promoveze, însă mai devreme sau mai târziu, tot se vor impune ca idei de progres pentru țară”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul Congresului TSD.

Prin votul exprimat pentru Legea Voluntariatului, Fondurile europene – o soluție pentru tineri, Pregătirea Generației TSD 2016! și Ghidul meseriilor de viitor, Organizația Județeană a Tineretului Social Democrat Suceava și-a asumat datoria de a se implica în viața tinerilor, lupta împotriva constrângerilor sociale care îi împiedică pe tineri să se afirme și crearea unei comunități a prietenilor, a egalității, libertății și diversității.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.