Au început pregătirile pentru alegerile din 9 decembrie 2012. Potrivit unui comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului, judeţul Suceava va primi suma de 3.000.000 lei.

Bugetul alocat de către Guvern pentru alegerile din 9 decembrie este de 3.000.000 de lei, din care 2.130.000 lei sunt pentru plata membrilor birourilor electorale ale secţiilor de votare, şi 870.000 lei pentru cheltuieli privind tipărirea buletinelor de vot, dotarea secţiilor de vot cu tuşiere, tuş, pixuri, lipici,ceară, sfoară, plicuri, dosare, hârtie, saci, toate acestea fiind necesare pentru buna desfăşurare a procesului de vot.

Potrivit prefectului Florin Sinescu, a fost finalizată achiziţia materialelor necesare pentru dotarea secţiilor de vot, iar suma cheltuită se ridica la 70.000 lei, urmând ca primarii din judeţ să solicite ulterior alte materiale necesare bunei desfăşurări a procesului electoral.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că: „Pentru achiziţia serviciilor de tipărire a buletinelor de vot, Instituţia Prefectului a judeţului Suceava a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice un anunţ de cerere de ofertă, contractul fiind estimat la 192.705 lei fără TVA. Ultima zi în care ofertanţii pot depune documentaţiile la Instituţia Prefectului este luni 29 octombrie, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic”.

Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora vor beneficia de o indemnizaţie netă de 367 de lei pentru 5 zile de activitate, iar membrii beneficiază de o indemnizaţie de 224 de lei pentru 3 zile de activitate, indemnizaţia zilnică fiind de 85 de lei brut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.