Şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava a marcat o premieră. Aleşii locali suceveni au reuşit, printr-un singur vot, să blocheze mai multe proiecte din aceeaşi şedinţă, dar să şi refuze o sumă de 37 de miliarde de lei vechi, care urma să le fie dată de la Guvern.

Proiectul de rectificare bugetară a primit votul negativ al consilierilor PDL, care au protestat contra diminuării sumei alocate lucrărilor de la viitorul Centru Cultural Bucovina cu 2 milioane de lei, dar şi a unor consilieri USL, loviţi în orgoliul propriu de modul de împărţire a banilor rezultaţi din diminuările bugetare.

„În ultima vreme ne place să mergem la Botoşani la meci, la film, la teatru, la filarmonică… Suntem aleşi să creem premisele culturii la Suceava. Nu se poate face prin eliminarea banilor prinşi în buget pentru aceste investiţii. Trebuie finalizate investiţiile pornite pe vremea guvernării PDL”, a spus Lucian Harşosvchi, liderul grupului PDL din Consiliul Local, ca justificare a votului negativ pe care urmau să îl dea.

Nici propunerea lui Lungu, de a reduce banii alocaţi lucrărilor de la Cinema Modern cu doar jumătate din suma propusă iniţial, astfel încât să rămână 2,9 milioane de lei (29 de miliarde de lei), tot nu i-a mulțumit pe aleșii PDL.

Votul lor negativ, dar și cel al unor consilieri USL, a fost bulgarele de zapada care s-a rostogolit până s-a tranformat în avalanșă.

Alte proiecte, care depindeau tocmai de sumele puse în discuţie anterior, au trebuit să fie retrase de pe ordinea de zi. Unul din acestea prevedea alocarea a 520.000 lei (5,2 miliarde lei vechi), pentru lucrări de investiţii şi reparaţii la mai multe unități școlare, pentru lucrări urgente, care trebuie făcute până la venirea iernii.

Alți bani aveau ca destinație asigurarea căldurii la iarnă, prin acoperirea sumelor pe care nu le poate achita Termica către furnizorul de gaz.

Dar cea mai mare greșeală a fost că au refuzat repartiyarea de la bugetul de stat a unei sume de 3,7 milioane de lei, pentru plata arieratelor către Rosal.

Pentru a repara greșeala făcută, luni, 30 septembrie, consilierii locali vor fi chemați la o ședință extraordinară, pentru a discuta din nou rectificarea bugetului.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.