Duminică, 8 octombrie 2017, în jurul orei 16:30, Secția 3 Poliție Rurală Marginea a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” de un pădurar, despre faptul că persoane necunoscute sustrag material lemnos dintr-o pădure din zona Cantonului Silvic Dornești.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, polițiștii deplasați la fața locului, au identificat pe drumul forestier, atelajul hipo încărcat cu material lemnos, condus de un bărbat de 43 de ani din comuna Dornești ce se afla împreună cu fiul său.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1 metru ster lemn de foc de esență salcie și frasin.

Bărbatul de 43 de ani a fost sancționat contravențional de pădurarul Ocolului Silvic Marginea pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.