Marţi, 11 martie, la ora 11:40, militarii Gărzii de Intervenţie Vicovu de Sus şi lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Brodina au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată, pe un teren care aparţine lui Vasile U., din satul Falcău, comuna Brodina.

Echipajele de intervenţie au fost nevoite să parcurgă pe jos mai bine de un kilometru şi jumătate până la locul focarelor, care ameninţau să se propage la pădurea aflată în imediata apropiere.

„Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spaţii deschise, cu scopul igienizării terenului”, se precizează în comunicatul pompierilor.

La ora 13:10, pompierii au lichidat incendiul care a mistuit vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 1,5 hectare şi au salvat astfel fondul forestier aflat în zonă.

Deoarece a întreprins această activitate fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis şi a pus în pericol pădurea din vecinătatea terenului, proprietarul a fost sancţionat de personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” al judeţului Suceava cu amendă contravenţională în cuantum de 2.500 de lei.

„De la începutul anului în curs şi până în prezent, pompierii militari suceveni au intervenit deja la cinci incendii izbucnite în urma curăţeniei de primăvară prin foc deschis, care au afectat vegetaţia uscată de pe o suprafaţă totală de aproximativ 15 hectare”, se menţionează în comunicatul ISU Suceava.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.