La data de 21 ianuarie 2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, pentru săvârşirea tentativei la infracţiunea de omor, a tentativei la infracţiunea de viol şi a infracţiunii de furt calificat.

La data de 21 ianuarie 2020 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava a fost sesizat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru 30 de zile, propunere care a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi emiţând mandatul de arestare.

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

La data de 20 ianuarie 2020, pe timp de noapte, în timp ce se afla într-o locuinţă din zona rurală a judeţului Suceava, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a încercat să întreţină un raport sexual prin constrângere, respectiv prin ameninţare cu un cuţit, cu o persoană vătămată.

A doua victimă, soţul persoanei vătămate, a încercat să intervină şi să-l oprească pe inculpat, împrejurări în care inculpatul a exercitat acte de violenţă cu un obiect tăietor – înţepător (cuţit) într-o zonă vitală asupra acestei victime, cu intenţia de a-i suprima viaţa.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul a sustras telefonul mobil aparţinând primei persoane vătămate.

 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.