Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:  

În cauza aflată pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus reținerea pentru o perioada de 24 de ore a suspectului, S.D., începând de la data de 26.08 2020, orele 21:30, până la data de 27.08.2020, orele 21:30.

La data de 27.08.2020 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a dispus punerea în mișcare acțiunea penală față de inculpatul S. D., pentru infracţiunea de „viol”, constând în aceea că în noaptea  de 24/25.08.2020, în jurul orelor 02:00, fiind la domiciliu sub influența băuturi alcoolice s-a deplasat în camera în care se afla fiica sa, care se afla întinsă în pat, fiind și ea sub influența băuturilor alcoolice, și a întreținut cu aceasta relații sexuale normale fără consimțământul minorei și prin contrângerea fizică a acesteia.

Față de inculpatul S. D. s-a propus de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți luarea măsurii Arestarii preventive pentru o perioadă de 30 zile.

Judecătoria Rădăuți a admis solicitarea și a dispus Arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile a inculpatului, începând cu data de 27.08.2020  până la 25.09.2020.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că dispunerea punerii în mișcare a acțiunii penale  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.