Sâmbătă, 30 aprilie, la ora 09.35, polițiștii Secției 15 Poliție Rurală Vatra Dornei, cu ocazia executării unei acțiunii pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, au oprit pe D.J. 174, pe raza comunei Panaci, autoutilitara Scania, încărcată cu material lemnos.

S-a stabilit că autoutilitara era condusă de Gheorghe S., de 68 ani, din localitatea Vatra Dornei, care nu a putut prezenta documente specifice de transport a materialului lemnos, declarând verbal că l-a încărcat de pe raza comunei Bilbor, jud. Harghita și că maistrul i-a confirmat faptul că poate efectua transportul spre Vatra Dornei și nu are asupra sa receptorul GPS.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația Sumal 2.0 pentru autoutilitara în cauză reieșea că transportul este inexistent.

S-a solicitat sprijinul de specialitate al lucrătorilor din cadrul O.S. Vatra Dornei, care au procedat la inventarierea materialului lemnos încărcat în mijlocul de transport, rezultând cantitatea de 5.45 mc lemn foc specia molid, în valoare totală de 681,25 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conf. art 19, alin. 2, lit. a, pct. 2 din Legea 171/2010, iar în cauză s-a dispus confiscarea întregii cantități de material lemnos, fiind predată în custodie OS Vatra Dornei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.