Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Bogdan Galanton, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracțiunii de ultraj.

Potrivit anchetatorilor, persoana vătămată este agent de poliţie şi lucrează în prezent la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava‚ unitate în care își desfășura activitatea și în anul 2014.

La data de 05/06 aprilie 2014 persoana vătămată şi alţi trei colegi din cadrul S.AS. au fost desemnaţi de conducerea I.P.J. Suceava să intervină pe raza de competenţă în vederea aplanării unor eventuale conflicte violente. Astfel, cei patru lucrători de poliţie s-au deplasat la un bar din municipiul Suceava pentru aplanarea unui scandal însă, inculpatul (agent de pază la data respectivă) i-a împiedicat să ia măsurile necesare în vederea desfăşurării activităţii pentru care s-au deplasat la locul incidentului, s-a manifestat violent la adresa lucrătorilor de poliţie, motiv pentru care aceştia au fost nevoiţi să utilizeze forţa fizică împotriva sa, iar ulterior l-au condus pe inculpat la sediul subunităţii de poliţie procedând la sancţionarea sa contravenţională.

De la momentul respectiv (anul 2014) inculpatul, considerând că persoana vătămată a procedat la sancţionarea sa în mod nejustificat, a postat diverse fotografii cu victima pe reţelele de socializare, însoţite de insulte sau comentarii denigratoare, iar în situaţiile în care s-a întâlnit pe raza municipiului Suceava cu victima a adoptat faţă de aceasta o atitudine ameninţătoare, provocatoare, proferând insulte la adresa sa ori a membrilor familiei sale.

La data de 30 aprilie 2017, aflată în timpul său liber, persoana vătămată s-a deplasat împreună cu soţia şi fiul lor la un complex comercial din municipiul Suceava. În timp ce soţia şi băiatul său au intrat într-o sală pentru a viziona un film, persoana vătămată s-a deplasat într-o altă sală, pentru a viziona un alt film. În aceeaşi sală de cinematograf se afla şi inculpatul.

În jurul orei 19:00, după terminarea filmului, persoana vătămată a părăsit sala, îndreptându-se grăbit spre ieşire pentru a se întâlni ulterior cu soţia şi fiul său. La acest moment inculpatul a observat pe persoana vătămată şi a pornit în fugă după aceasta pe holurile complexului comercial. După puţin timp inculpatul a ajuns în spatele victimei, a lovit-o pe aceasta cu putere în spate cu mâna, după care a început să-i adreseze insulte (făcându-i reproşuri cu privire la activitatea din anul 2014, a adoptat o atitudine în mod vădit provocatoare (prin aceasta încercând să determine victima să riposteze în mod violent pentru ca ulterior inculpatul să-i poată aplica lovituri mai puternice), a scuipat pe victimă, concomitent cu aplicarea mai multor lovituri cu cotul ori cu mâinile în diverse zone anatomice.

Deosebit de atitudinea inculpatului, persoana vătămată a încercat să îl determine pe acesta să înceteze această activitate provocatoare, solicitându-i să-l lase în pace şi încercând totodată să se îndepărteze de inculpat.

Cu toate acestea, inculpatul a continuat să se manifeste provocator la adresa persoanei vătămate, acţionând de o manieră ameninţătoare, împiedicându-l pe acesta să se îndepărteze prin exercitarea unor lovituri în zona pieptului şi a abdomenului, inclusiv prin împingerea victimei în pereţii laterali ai coridoarelor – această activitate violentă a condus la producerea unor leziuni grave victimei la umărul drept.

După terminarea incidentului persoana vătămată a apelat telefonic Dispeceratul 112 şi a solicitat sprijinul lucrătorilor de poliţie, ulterior fiind declanşate cercetările în prezenta cauză penală.
Medicii legiști au constatat că persoana vătămată a prezentat leziuni la nivelul umărului drept, produse prin loviri cu sau de corp contondent şi mişcare articulară forţată, care pot necesita în vederea vindecării un număr de 20-25 zile de îngrijiri medicale.

În consecință, fapta inculpatului care la data de 30 aprilie 2017 într-un loc public situat pe raza municipiului Suceava, a proferat insulte şi ameninţări în mod nemijlocit şi totodată a exercitat acte de violenţă cu consecinţa producerii unor leziuni vindecabile în 20-25 zile de îngrijiri medicale, asupra persoanei vătămate, lucrător de poliţie, în legătură cu exercitarea anterioară de către aceasta a unor atribuţiuni de serviciu, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.