Sâmbătă, 18 iulie, la ora 07:00, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că o autoutilitară transportă o cantitate mai mare de material lemnos decât în aviz.           

În urma celor sesizate polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au procedat la căutarea în trafic a autoutilitarei ocazie cu care a fost identificată pe raza localității Grămești, pe DJ 291A.

Autoutilitara a fost oprită în trafic și s-a constatat că este condusă de un bărbat de 32 ani din sat Falcău, com. Brodina. Cu ocazia solicitării documentelor de însoțire a materialului lemnos transportat, acesta a prezentat avizele, însă agenții de poliție au avut suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos încărcat nu corespunde din punct de vedere cantitativ cu datele înscrise în avizele de însoțire. 

În aceste sens, autovehiculul  a fost condus la depozitul de Bușteni Lunca din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, unde materialul lemnos a fost descărcat și cubat, rezultând faptul că șoferul transporta cu 11,90 m3  în plus fața de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire.

Având în vedere cele constatate s-a luat măsura sancționării contravenționale conform art. 19 alin. 1, lit, n din Legea 171/2010 și s-a dispus confiscarea cantității de 11,90 mc bușteni gater, în valoare de 4186,06 lei.

Materialul lemnos confiscat de polițiști și a fost predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.