În ziua de 13.03.2021, între orele 18.00 – 22.00 poliţiştii Secției 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au organizat și executat pe raza de competență acțiuni pe linia depistării în trafic a conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice și verificarea îndeplinirii de către aceste categorii de participanți la trafic a obligațiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, ocazie cu care au fost verificate 49 de autoturisme, legitimate 63 de persoane şi efectaute 30 de testări cu aparatul etilotest.

În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale  în valoare de 5.500 lei şi au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.

De asemenea a fost reţinut în vederea suspendării 1 permis de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, în jurul orelor 18:50, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe D.C. Deleni autoturismul condus de un bărbat din comuna Comănești.

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.

Tot în aceeași zi, la orele 22:00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DC 25 pe raza localității Drăgoiești, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii  infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.