Duminică, 30 august, la ora 17.40, polițiștii cadrul SPR 8 Adâncata în timp ce executau serviciul de patrulare pe un drum comunal neclasificat de pe raza satului Buda, comuna Zvoriștea, în baza unei informații existente la nivelul subunității, au făcut semn regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism. Acesta nu a oprit la semnalul agentului de poliție și și-a continuat deplasarea pe drumul public. S-a procedat la urmărirea, interceptarea și încătușarea acestuia în apropierea locuinței sale din sat Buda, com. Zvoriștea.

Potrivit IPJ Suceava, după ce s-au legitimat și și-au declinat calitatea, polițiștii au solicitat conducătorului auto documentele personale și cele ale autoturismului, acesta declarând că nu le are asupra sa. S-a procedat la verificarea acestuia în bazele de date stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 ani, din com. Zvoriștea și că permisul de conducere figurează cu mențiunea CU RESTRICȚII – REȚINUT.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest la ora 17.45, rezultatul fiind 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În continuare, bărbatul de 46 de ani a fost condus la U.P.U. din cadrul Spitalului Județean Suceava, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, unde acesta a refuzat să îi fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de bărbatul de 46 de ani s-a dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 ore, începând cu data de 30.08.2020, ora 21.55, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare unei măsuri privative de libertate. Acesta a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „conducere fără permis” și „refuz recoltare probe biologice”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.