Marți, 10 martie, la ora 16.18, polițiștii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au fost sesizați, prin SNUAU 112, de către V. Maria din com. Grămești, despre faptul că fostul ei soț, V. Florin, de 51 ani, din com. Grămești, nu a respectat ordinul de protecție emis de către Judecătoria Rădăuți la data de 01.11.2019 și la data de 04.03.2020 și i-a spart lacătele de la imobilul său.

În urma cercetărilor s-a stabilit că la 01.11.2019, la Poliția Orașului Siret s-a primit prin fax Dispozitivul Hotărârii din 31.10.2019, emisă de Judecătoria Rădăuți, ce conține ordinul de protecție emis împotriva lui V.Florin. Polițiștii SPR 13 Bălcăuți i-au adus la cunoștință bărbatului conținutul hotărârii menționate mai sus, după care acesta a fost evacuat din imobil.
La 10.03.2020 pe terasa imobilului lui V. Maria, a fost identificat și legitimat V. Florin care, fiind în stare de ebrietate, a relatat faptul că în cursul dimineții a fost chemat de către fosta sa soție, Vacariu Maria, care i-a solicitat să o ajute la treburile gospodărești.
În urma identificării și legitimării numitei Vacariu Maria aceasta a declarat faptul că fostul său soț, a intrat în curtea imobilul său și a început să-i solicite toate articolele vestimentare pe care încă le mai avea în locuința sa.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate nu s-au constatat distrugeri ale imobilului în cauză sau urme de forțare pentru pătrunderea în interiorul imobilului.
În acest context, lui V. Florin i s-au reamintit obligațiile consemnate în conținutul hotărârii și conformându-se s-a deplasat spre locuința sa.
Având în vedere că bărbatul, a mai încălcat de două ori ordinul de protecție emis de instanță, față de el s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, în cauză, în urma administrării probatoriului și consultării Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți se vor dispune alte măsuri preventive ce vor fi raportate de urmare.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „nerespectarea ordinului de protecție”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.