Într-un dosarul penal  aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, se efectuează cercetări, in rem, de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul IPJ Suceava – Poliția orașului Salcea, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, amenințare, incitare la ură și tulburarea ordinii și liniștii publice, față de un bărbat din orașul Salcea.

Potrivit Parchetului Suceava, în fapt, s-a reținut că, la data de 04.04.2020, în timpul unei activități de dezinfecție, efectuată de către angajații Primăriei orașului Salcea, în cimitirul ortodox din localitatea Văratec, oraș Salcea, jud. Suceava, în contextul actual al măsurilor de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, o persoană de sex masculin din localitate, a proferat amenințări la adresa personalului Primăriei orașului Salcea, incitând oamenii la nesupunere, la ură împotriva celor ce ocupă funcții publice și a celor care coordonează acțiunile de prevenire în această perioadă, împiedicând astfel derularea acțiunilor de combatere a răspândirii bolilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptei şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.