Miercuri, 21 septembrie, la ora 16:54, Poliția Municipiului Vatra-Dornei a fost sesizată prin apel de urgență 112 de către M. Nicolae cu privire la faptul că o persoană este încarcerată în urma răsturnării cu un utilaj tractor pe un imaș de pe raza comunei Șaru-Dornei, loc denumit Sărișoru Mic.

Persoana vătămată M. Florinel, domiciliat în comuna Șaru-Dornei, sat Sărișoru Mare, deține o suprafață de 2 hectare fânat și pășune pe raza aceluiași sat. În cursul zilei de 21.09.2021 s-a deplasat pe acest teren cu un utilaj tractor care tracta un atelaj hipo, unde a încărcat dintr-o stivă material lemnos respectiv molid, mesteacăn și plop, necesare încălzirii locuinței și pentru efectuarea unor reparații ale gardului împrejmuitor, urmând a le transporta la domiciliu.

În acele împrejurări, după ce a parcurs aproximativ 50 metri din locul încărcării  deplasându-se în aval, la efectuarea unei manevre de viraj la dreapta, a pierdut controlul asupra utilajului condus, care s-a răsturnat, acesta fiind prins și imobilizat sub ansamblul tractor. Cel în cauză a fost scos de sub tractor de către fratele său M. Nicolae pe care l-a contactat telefonic solicitându-i ajutor în acest sens.

Persoana vătămată a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul municipal Vatra-Dornei unde în urma consultației i s-a stabilit următorul diagnostic: ”policontuzionat prin cădere accidentală cu tractor. Rămâne internat”.

În cauză nu s-au constatat încălcări ale legislației în domeniul silvic cu privire la transportul și exploatarea materialului lemnos.

S-a întocmit dosarul de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 din Codul penal, care urmează să fie soluționat de către lucrătorii Postului de Poliţie Șaru Dornei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.