Joi, 12 martie, la  ora 17:50, cadrele Poliției Orașului Frasin au fost sesizate de către O.S. de la Poliția Gura Humorului cu privire la faptul că la secția de urgențe a spitalului Gura Humorului, la ora 1615  , a fost adus D.A. de 55 ani din loc. Stulpicani, care a fost victima unui accident de muncă, iar la orele 1630 a intrat în stop cardiorespirator și a decedat.

Bărbatul era angajat în funcția de drujbist la o societate care  desfășura activități de exploatare a materialului lemnos în partida din UP Tîrla situată pe raza Cantonului Silvic  Tarnița din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani.

În dimineața de joi, în jurul orelor 08.00, echipa de muncitori a plecat spre acest punct de lucru iar în jurul orelor 15.30, D.A. a secționat pentru doborâre un arbore de foioase specia fag care în momentul căderii s-a așchiat, o bucată din trunchi lovindu-l.

Imediat după accident, bărbatul a fost transportat la Spitalul orășenesc Gura Humorului unde a ajuns la orele 1610, fiind diagnosticat cu „traumatism toracic drept posterior, fracturi costale, pneumotoroc, soc cardiogen, insuficiență respiratorie”, iar la orele 1630 a intrat în stop cardiorespirator și a decedat .

În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei cadavrului care se află la Morga Spitalului Gura Humorului, în vederea  stabilirii cauzei decesului,.

Cercetările sunt continuate de Poliția Orașului Frasin sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă” , „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, urmând a se face propuneri procedurale prin parchet.

S-a discutat cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului care a stabilit continuarea cercetărilor în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.