Vineri, 14 februarie, în jurul orei 01.30, în timp ce acționa pe strada Calea Cernăuți din oraşul Vicovu de Sus, o patrulă de poliție a observat un autoturism al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție, a virat brusc spre strada Drumul Nou, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea și oprirea acestuia, la volan fiind identificat un localnic de 46 de ani.

Potrivit IPJ Suceava, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Totodată, întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 46 de ani fiind reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu 15.02.2020, după expirarea reținerii, una dintre obligațiile impuse fiind aceea ca, bărbatul de 46 de ani să nu părăsească limita teritorială a județului Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.