Un bărbat în vârstă de 72 de ani a murit pe holul casei, cu ambulanţa la poartă, după ce medicul care a intervenit la caz a solicitat intervenţia jandarmilor, de frica unor câini pechinezi.

Totul s-a întâmplat în municipiul Huşi, în noaptea de 6 spre 7 iulie, atunci când bărbatul de 72 de ani a sunat la 112 pentru a anunţa că se simte foarte rău şi nu poate respira.

Apelul la numărul unic de urgenţă 112 a fost dat la ora 03.49.

În aproximativ 2-3 minute, un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Vaslui a ajuns la locuinţa bărbatului.

Cu toate că bărbatul prezenta simptomatologie specifică insuficienţei respiratorii, medicul de pe ambulanţă nu a intrat în curtea casei bărbatului de teama a trei câini pechinezi.

Mort cu ambulanţa la poartă din cauza a trei câini pechinezi

Pentru că îi era frică de alţi câini cu potenţial periculos ce s-ar fi putut afla în curte, medicul a decis să solicite intervenţia unui echipaj de jandarmi care să le faciliteze accesul în locuinţă.

După aproximativ zece minute, un echipaj de jandarmi s-a deplasat la locuinţa bărbatului de 72 de ani, care agoniza pe holul casei sale în aşteptarea medicilor.

Astfel, medicul şi asistenta de la Ambulanţă au intrat în casă, însă a fost prea târziu.

Bărbatul care sunase la numărul de urgenţă 112 era în stop cardio-respirator, iar medicul a decis să nu îl resusciteze pentru că pacientul nu mai avea activitate cardiacă, iar în opinia sa resuscitarea ar reprezenta o ‘profanare de cadavre’.

Medicul de la Ambulanţa Vaslui este acum subiectul unei anchete disciplinare.

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.