Un bărbat de 67 de ani, din satul Băncești, comuna Mușenița, și-a pierdut viața, în urma unui puternic incendiu.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată datorită materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţeiMarți dimineată, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa, au intervenit cu cinci autospeciale şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La sosirea echipajelor, ardea violent casa de locuit, construită din lemn, existând pericolul de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată. În interiorul casei, pompierii militari au găsit proprietarul, căzut pe podea, fără semne vitale. Din păcate, pentru viaţa bărbatului nu s-a mai putut face nimic, declarându-se decesul.

Intervenţia pompierilor a fost deosebit de grea, datorită materialelor combustibile din componenţa construcţiei locuinţei, dar şi a celor aflate în interior. Au fost evacuate trei butelii, care puteau exploda în orice clipă.

Incendiul a izbucnit din cauza jarului sau a scânteilor căzute din sobăAu ars astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 de metri pătraţi, diferite materiale depozitate în pod, aproximativ 15 metri pătraţi  din planşeul casei, pereţii pe 10 metri pătraţi şi alte bunuri. Flăcările au degradat planşeul pe 100 de metri pătraţi, pereţii pe 15 metri pătraţi, duşumeaua pe 5 metri pătraţi şi învelitoarea din tablă a acoperişului pe 100 de metri pătraţi.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură, la care pompierii militari au găsit uşiţa deschisă.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.