Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei, sprijiniţi de 10 lucrători de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Panaci, au intervenit, miercuri dimineață, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din comuna Panaci.

Acoperişul casei a ars pe o suprafață de 60 de metri pătraţiÎn apelul sosit pe 112, se anunţa că în interiorul locuinţei se află proprietarul. Până la sosirea echipajelor, bărbatul în vârstă de 70 de ani, a fost scos de către vecini. Din nefericire, acesta era decedat.

Datorită drumului inaccesibil autospecialele cu apă şi spumă au fost tractate pe o distanţă de jumătate de kilometru, cu o pantă având înclinaţia de aproximativ 20 de grade, până la locul intervenţiei. La sosirea echipajelor, ardea acoperişul locuinţei, din lemn, cu învelitoare din şindrilă, interiorul a două camere şi o magazie de lemne, cu pericol de propagare la o altă locuinţă P+1, aflată la aproximativ trei metri distanţă de focar.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric cu defecţiuni. Pompierii militari au salvat restul locuinţei şi casa învecinată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.