Doi poliţişti din cadrul Secției 8 poliție Rurală Adâncata se aflau luni, 27 octombrie, la ora 12.30, pe raza localității Fetești, unde efectuau investigații cu privire la un furt comis de persoane necunoscute dintr-o locuință.

În timp ce poliţiştii desfăşurau activităţi specifice, a fost observat un tânăr de 28 ani, localnic, cunoscut cu antecedente penale şi bănuit de comiterea mai multor furturi, care la vederea poliţiştilor, le-a adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă, după care a fugit.

Poliţiştii au trecut la urmărirea acestuia, care s-a refugiat în şura unui cetăţean, unde cu o coasă i-a ameninţat pe aceştia, fapt pentru care s-a folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical cu armamentul din dotare. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, fiind condus la sediul poliţiei.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care a preluat cercetările faţă de autor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj”, fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând ca la 28 octombrie să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Inculpatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Suceava.

Cercetările vor fi extinse faţă de suspect, bănuit de comiterea mai multor furturi pe raza de competenţă şi în funcţie de materialul probator administrat, se va dispune procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.